Hrvatsko zagorje: slijedeća turistička destinacija

Hrvatsko zagorje postalo je prepoznatljivo odredište za odmor, zabavu i istraživanje u Hrvatskoj. Primamljuje već na prvi pogled svojom očuvanom prirodom, pitoresknim pogledima, bogatom poviješću, raskošnim dvorcima i autentičnim hižama.

Zagorje je vodeća dCroatian-Zagorje-Terme-Tuheljestinacija u kontinentalnom turizmu u Hrvatskoj. Bilo je poznato već za vrijeme starih Rimljana koji su znali uživati u termalnim izvorima i prepoznali korist ljekovite vode. Danas su toplice u Zagorju moderna zdanja s kupalištima, vrhunskim hotelima i restoranima u kojima će vam pružiti odmor i opuštanje, čak ako se radi i samo o jednom jedinom danu provedenom u njima.

U Zagorju se nalazi najveća koncentracija utvrda, ladanjskih dvoraca, ljetnikovaca, kurija, parkova i perivoja u Hrvatskoj. Zajedno s brojnim muzejima, spomenicima i spomen kućama nude pogled u bogatu prošlost, pričaju bajke i legende te svjedoče o burnim događajima.

Niti rastući broj onih koji vole aktivni turizam, Hrvatsko zagorje neće razočarati. Brežuljkasti i šumoviti teren pružit će vam avanture bilo na vlastitim nogama, bilo na dva kotača, s motorom ili bez, možda na konju, a možda i visoko na nebu.

A kada dođe vrijeme za okrijepu Hrvatsko zagorje pružit će užitak u bogatstvu tradicionalnih jela, spremljenih s pažnjom u obiteljskim restoranima, onako kako se spremaju već generacijama. Bogata tradicija vinarstva podarit će posjetiteljima kako užitak u vinu, tako i užitak u pogledima i hodu kroz vinograde i vinske puteve.

Turizam u Hrvatskom zagorju bilježi stalan rast koji donosi poboljšanje smještaja, obogaćivanje ponude novim sadržajima te brojne događaje i manifestacije. Smjestiti se možete u hotelima s vrhunskim uslugama i sadržajima, povoljnim hostelima i pansionima ili pak uživati u privatnim kućama za odmor i autentničnim seoskim domaćinstvima koji podsjećaju na jednostavna vremena. U koje god doba godine se odlučili za posjet, Zagorje će vam ponuditi izbor od odmora do avanture, od ugodne domaće atmosfere do iznenađenja, od povijesti do novih trendova.