Nezaboravno putovanje Zagorjem

Hrvatsko zagorje ponudit će svakom posjetitelju priliku da otkrije nešto novo i oduševi njegovom ljepotom. Samo hodanje zelenim brežuljcima Zagorja dovoljno je da se stupi u dodir s prirodom i osjeti mir, a pogledi s vrhova brežuljaka urezat će vam se u sjećanje. Tu prirodnu ljepotu samo nadopunjuju brojni raskošni dvorci i skromne ali očaravajuće tradicionalne seoske hiže. Možete prenoćiti i po dvorcima i po seoskim gospodarstvima i tako okusiti nekadašnji život i plemića i seljaka. Ponosna prošlost Zagorja oživljzagorje-2-1auje se i na posebnim manifestacijama. U spomen na seljačku bunu u Gornjoj Stubici organiziraju se viteški turniri, a česte su smotre tradicionalnih zanata, kojima se primjerice može svjedočiti u Etno-selu u Kumrovcu.

Opuštanje koje vam je na dohvat ruke pružaju i zagorske toplice. Izvori tople i ljekovite vode tu se iskorištavaju još od antičkih vremena, a danas je to omiljeni jednodnevni bijeg iz Zagreba, od poslovnog stresa i gradskih gužvi. Duhovni mir možete postići u brojnim crkvama diljem Zagorja, izgrađenih pretežno u raskošnom baroknom stilu, a u Mariji Bistrici smjestilo se najpoznatije marijansko svetište u Hrvatskoj s posebno uređenim Križnim putem.

A za one kojima je draži aktivni turizam, Zagorje nudi čitav niz aktivnosti za koje se zagorski brežuljci čine kao stvoreni. Brežuljke možete osvajati pješice ili biciklom po već utabanim stazama ili za one sklonije avanturi u slobodnom aranžmanu. Konjički klubovi omogućit će vam jahanje konja u tom pitorsknom okružju. A za one željne adrenalina u ponudi su staze na motocross i rally te aktivnosti paintball i paragliding klubova.

Ipak, svi trebaju u nekom trenutku predahnuti i okrijepiti se. Bogata ponuda jela i pića u Zagorju u obiteljskim restoranima, hižama i kletima neće razočarati i svatko bi trebao iskusiti ikone zagorske kuhinje poput štrukli, purice s mlincima i zagorskog vina.

Brojni su razlozi za dolazak u Zagorje, a povratak će poželjeti svi koji su iskusili tamošnje užitke i doživljaje.