O nama

Na ovim stranicama možete pronaći informacije o Hrvatskom zagorju, jedinstvenoj i prepoznatljivoj hrvatskoj regiji koja privlači sve veći i veći broj posjetitelja. Tako se ovdje možete upoznati s poviješću i kulturom tog područja te znamenitostima koje možete posjetiti. Možete pronaći brojne informacije koje će olakšati planiranje vašeg posjeta Hrvatskom zagorju, bilo da se radi samo o jednodnevnom bijegu iz Zagreba u Zagorje ili dužem boravku tijekom kojeg možete otkriti što sve atrakcije koje ova regija nudi.

Ovdje ćete pronaći i informacije o događajima i manifestacijama koje se održavaju u Zagorju tijekom čitave godine. Za ljubitelje aktivnog odmora pripremili smo pregled aktivnosti na otvorenom; od pješačenja i planinarenja preko bicikliranja i paintballa sve do letova balonom i paraglidinga, zeleni zagorski bregi predstavljaju idealnu podlogu ili kulisu za sve avanturističke i adrenalinske sportove.

Upoznajte brojne zagorske dvorce i njihove priče i legende. Hrvatsko zagorje poznata je destinacija i za hodočasnike koji posjećuju svetište Majke Božje Bistiričke ili brojne druge crkve.

Zdravstveni, wellness i spa turizam privlačili su posjetitelje već od antičkih vremena, zahvaljujući prirodnim izvorima tople i ljekovite vode oko kojih se danas nalaze suvremene terme s bogatom ponudom sadržaja. Naravno, neizbježno je iskusiti i zagorske specijalitete, raskošne trpeze i tradicionalna vina. Njih ćete lako pronaći u brojnim zagorskim restoranima i kletima ili se pak potpuno prebaciti u tradicionalni način života boravkom u seoskim domaćinstvima.

Turizam je prepoznat u Zagorju kao jedna od najvažnijih gospodarskih grana kojom se može iskoristiti bogato nasljeđe i prirodni potencijal. Time je to i postala najposjećenija destinacija kontinentalnog turizma u Hrvatskoj. Rast turističke aktivnosti donio je sa sobom i poboljšanje svih djelova te gospodarske grane; od vrhunskog smještaja i restorana, organizacije posebnih događanja sve do predstavljanja novih i uzbudljivih aktivnosti. Nadamo se da će informacije na ovim stranicama olakšati odluku za posjet i planiranje boravka u bajkovitom Zagorju.