Planiranje putovanja u Zagorje – važno je upamtiti

Prilikom planiranja putovanja u Zagorje prvo se informirajte kod Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, na njihovim internetskim stranicama ili osobnim kontaktom. Tamo možete pronaći informacije o odredištima u Zagorju, sadržajima i aktualnim događanjima. Ukoliko ste se odlučzipline-mala-kucicaili za odredište, velik broj zagorskih mjesta također ima vlastite turističke zajednice koje nude još podrobnije informacije.

Smještaj u hotelima i u toplicama također je moguće rezervirati putem interneta, što nude i mnoga seoska gospodarstva te privatni smještaj u apartmanima i pansionima. U skladu s vlastitim interesima odaberite aktivnosti prilikom posjete Zagorju i proučite iskustva drugih posjetitelja. Prilikom planiranja aktivnosti vodite računa o radnom vremenu muzeja i galerija. Poželjno je raspitati se o sezonskoj ponudi u restoranima i rezervirati svoje mjesto budući da se pretežito radi o manjim obiteljskim restoranima i kletima s ograničenim kapacitetima.

Prilikom aktivnog odmora potrebno se javiti posebnim jahačkim, motociklističkim, paintball, paragliding i sličnim klubovima s kojima se osobno dogovarate za termine aktivnosti i koji će vam pružiti personalizirani pristup. Prilagodite ritam aktivnosti vlastitim mogućnostima te pazite na okoliš. Kod svih aktivnosti na otvorenom, provjerite vremensku prognozu kako biste izbjegli neugodna iznenađenja promjene vremena. U hitnim slučajevima obratite se Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje na broj 112.

Provjerite aktualna događanja gdje možete birati između različitih gastro manifestacija, kulturnih festivala, radionica, sportskih natjecanja i vjerskih događanja.

Planiranje putovanja po Zagorju jednostavno je zbog toga što samim njegovim središtem prolazi autocesta A2 od Zagreba do Macelja, od koje dalje vode manje lokalne ceste. U snalaženju će vam pomoći i lokalno stanovništvo. Aktualno stanje na cestama pratite putem lokalnih radio stanica ili Hrvatskog autokluba, a na njihov broj 1987 možete se obratiti ako vam je potrebna pomoć na cesti. Prilikom putovanja željeznicom i autobusom važno je pratiti vozni red na samim željezničkim i autobusnim kolodvorima te internetskim stranicama Hrvatskih željeznica i odabranih autoprijevoznika.