Što raditi u Zagorju

Kad god se odlučili za posjet Zagorju budite sigurni da neće nedostajati sadržaja kojim možete popuniti vrijeme koje ste planirali provesti u toj bajkovitoj regiji. Za početak, informirajte se o posebnim događajima, festivalima i manifestacijama primjerice na internetskim stranicama turističkih zajednica u Zagorju. U svako doba godine možete naići na posebna eno i gastro okupljanja, kulturne manifestacija, sportska natjecanja, znanstvene radionice i obilježavanja obljetnica povijesnih događaja.hotel-kaj-zagorje-635342961984711875-1_728_409

Ako ste više za opuštanje, Zagorje nudi pregršt načina za relaksaciju koje ne treba posebno planirati. Krapinske Toplice, Terme Tuhelj i Terme Jezerčica rade tijekom čitave godine i nude gotove spa pakete sa smještajem, obrocima, wellness programima, masažama i kozmetičkim tretmanima i pristupom vodenim sadržajima. Toplice su idealna destinacija za cijelu obitelj. I mala djeca i odrasli će se zabaviti i opustiti u njima. Baš kao što možete igrati na ipad Automate, u toplicama ćete naći pregršt stvari kojima se možete posvetiti. Od vanjskih i unutarnjih bazena, do sauna, kupki i masaža, te posebno interesantnih igara i tobogana za Vašu djecu. Nećete požaliti ako odlučite ići u toplice- dapače, preporučamo ih svima.

Zagorje je također poznata destinacija za hodočasnike koji tamo mogu pronaći duhovni mir. U Zagorju se mogu pronaći brojne crkve koje spadaju u najljepše građevine iz baroknog razdoblja. U Mariji Bistrici nalazi se najpoznatije marijansko svetište u Hrvatskoj, svetište Marije Božje Bistričke. Uz samu baziliku nalazi se i uređeni Križni put.

Ono što će vas također dočekati u koje god vrijeme se odlučili za posjet Zagorju jest bogata ponuda hrane i vina koji se poslužuju u zagorskim restoranima i kletima te koje možete kupiti na sajmovima ili izravno na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Seoski turizam postaje sve popularniji oblik turizma gdje se posjetitelji mogu nakratko prebaciti iz svoje uobičajene rutine i provesti neko vrijeme na obiteljskim gospodarstvima u autohtonim kućama, kušajući tradicionalna jela i pića, opustiti u šetnjama ili se pak pridružiti domaćinima u njihovim poljoprivrednim aktivnostima.

Za one koji su skloniji aktivnom odmoru, zagorski bregi idealno su okruženje za sve istraživanje i adrenalinske sportove. Možete pješačiti označenim stazama ili se popeti na neku od viših gora, biciklirati po stazama ili strmom terenu ili jahati konje. Oni željni akcije mogu se obratiti paintball klubovima ili pak posjetiti motocross i rally staze. Ako volite visine iskusite let balonom ili paragliding gdje ćete najbolje vidjeti svu ljepotu zelenih brežuljaka Zagorja.