Zašto bi Zagorje trebalo biti vaše sljedeće odredište

Odluku da se posjeti Hrvatsko zagorje nije teško donijeti. Za stanovnike središnje Hrvatske i grada Zagreba, Zagorje je uvijek drago izletište i mjesto za brzi odmor. Za one iz drugih krajeva i one izvan Hrvatske, posjet Zagorju nužan je kako bi se upoznala širina ljepote i različitosti koje Hrvatska pruža.11260578455123b1a2adb0e230345085_orig

Ako vam je upoznavanje povijesti i kulture najvažnije pri putovanjima, Zagorje će vas oduševiti dvorcima, pričama i legendama i poznatim ličnostima koji potječu iz tog kraja. Upoznavanje tradicionalnog seoskog života moguće je posjetom etno-muzejima ili pak boravkom u seoskim gospodarstvima. Upoznati možete i zagorske umjetnike, a jedinstvena je atrakcija i Muzej krapinskih neandertalaca.

Oni koji se žele okrijepiti boravkom u prirodi koji će im donijeti spokoj i odmor od gradskog života, u Zagorju mogu pronaći brojne skrivene zakutke. Iza svakog brežuljka nalazi se novi pogled i novo mjesto koje valja otkriti. Možete se odlučiti za ugodnu šetnju označenim stazama ili se popeti na neki od viših vrhova, oni skloniji aktivnom odmoru mogu se radije odlučiti za duge biciklističke ture.

Terme Tuhelj, Krapinske Toplice, Stubičke Toplice i Terme Jezerčica omiljena su destinacija tijekom cijele godine, bilo da želite uživati u toploj vodi tijekom zime ili posjetiti vanjske bazene i vodene parkove u ljeti, zagorske toplice mogu pružiti i druge wellness, kozmetičke i zdravstvene tretmane.

Posjet Zagorju ne bi bio potpun bez kušanja lokalnih delicija, tradicionalnih jela i sve bogatije ponude pića poput raznih vina, rakija, voćnih vina i sirupa. Uz stalno otvorene restorane, hiže i kleti, tijekom godine organiziraju se i posebne manifestacije i sajmovi na kojima se može na jednom mjestu doživjeti boatstvo eno i gastro ponude Zagorja. Poseban je doživljaj posjetiti same vinograde i penjati se vinskim putevima do vinarija u kojima možete kušati to, po legendama, piće bogova.

Kakvi god bili zahtjevi i željeni oblici odmora, u bogatoj ponudi Hrvatskog zagorja sigurno ćete pronaći nešto za sebe.